Rendszerüzenet

Cím: 4124 Esztár, Petőfi u. 42.

Jelenleg az Esztárra érkező turisták száma évente 4-5000 fő, ami főként a minden évben megrendezendő Szüreti Napoknak és az Esztárból Elszármazottak Találkozójának köszönhető.Az Esztár Fejlődéséért Alapítványnak, aki a megalakulása óta részt vesz a település közösségi életének megformálásában, az „Ízek Háza" megnyitásával az a célja, hogy a település turisztikai látogatottságát nagymértékben növelje.

Legsikeresebb rendezvényeik gasztronómiai jellegűek,melyek alapjai a helyi gazdálkodáson alapuló termékek. Mivel Esztáron régi hagyománya van a hagyományos sertés feldolgozásnak, disznótoros ételek készítésének, jelen projekt célja, hogy a helyi értékeket kihasználva új szolgáltatással kapcsolódjanak be a község turisztikai életébe. A tervezett létesítményben többek között a tájjellegű hagyományos falusi húsételek, disznótoros sertésfeldolgozás is bemutatásra, népszerűsítésre kerüljön A kialakítandó agroturisztikai létesítmény földrajzi adottságait tekintve több szállal kapcsolódik a térség egyéb turisztikai szolgáltatásaihoz, mely új elemként jelentkezik a település kínálatában. A beruházás helyszínén a hagyományos ételek és helyi népművészeti hagyományokkal ötvözött rendezvények megvalósítása (Bihari Böllértalálkozó, Hagyományos ételek kóstolója és bemutatója, Disznótoros vendégnapok) a cél, melyek valamennyi társadalmi réteget és korcsoportot érintenek. Az Ízek-Háza megnyitása, pályázati elnyerésével valósult meg.  

PROJEKTADATOK: Projekt elnevezése:„Esztár- Ízek" Háza megnyitása Projektazonosító: a104/2013 (XI.14.) rendelet alapján, turisztikai tevékenységek ösztönzéséhez a LEADER Helyi Akciócsoportok közreműködésével 2013-ban nyújtandó támogatás jogcímre beadott, 2107848464 azonosító számú pályázat Kedvezményezett neve :Esztár Fejlődéséért Alapítvány A pályázatban meg

Támogatás összege: 28.558.748Ft